8 mythes rondom corona

8 mythes rondom corona

Corona is het gespreksonderwerp van de dag. Iedereen kent wel iemand die zich heeft moeten laten testen op een locatie in Hardenberg en die vervolgens positief of negatief getest was. Hier bespreken we een aantal mythes die de rondte gaan.

Je krijgt corona door het 5G-netwerk

Dit is niet waar! Het coronavirus komt ook voor in landen waar er geen 5G-netwerk is. Daarnaast kan het virus zich niet verspreiden over radio- en mobiele netwerklijnen. Het virus verspreidt zich in de lucht of via oppervlaktes.

Alcohol drinken

Sommige mensen zeggen dat het drinken van alcohol ervoor zorgt dat het coronavirus in je lichaam vernietigd wordt. Dit is niet waar en zelfs een hele schadelijke mythe. Overmatig drinken van alcohol is namelijk heel erg ongezond. Dit zal je dus op geen enkele manier helpen om COVID-19 tegen te gaan.

Antibiotica om te genezen

Antibiotica is enorm effectief, maar alleen voor bacteriën. Het coronavirus is een virus, zoals je in de naam al leest. Antibiotica helpt niet tegen virussen en heeft dus geen enkel effect op het coronavirus.

Bleekmiddel gebruiken

Je hebt het misschien gehoord: spuit bleekmiddel op je lichaam of neem bleekmiddel in om je lichaam te reinigen om zo het virus tegen te gaan. Dit is niet waar! Het nemen van bleekmiddel kan zelfs heel schadelijk en toxisch zijn.

Koud weer maakt COVID-19 dood

Weer zo’n fabeltje. Er is momenteel geen bewijs dat koud weer ervoor kan zorgen dat het virus doodgaat. Daarnaast blijft jouw lichaam altijd rond dezelfde temperatuur, ongeacht welke temperatuur het buiten is.

Knoflook eten

Het eten van knoflook is gezond en het heeft ook antibacteriële werkingen. Maar nogmaals, het coronavirus is een virus. Heb je klachten? doe een coronatest. Hoewel het eten van knoflook niet schadelijk voor je lichaam zal zijn, is het ook niet bewezen dat dit kan helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Een handdroger gebruiken

Sommige mensen beweren dat wanneer je je handen droogt met een handdroger, je op die manier het virus doodt. Dit is niet waar. Je kunt alleen het virus op je handen doden en wegspoelen door ze intensief te wassen met water en zeep. Daarnaast kun je ontsmettingsmiddel op basis van alcohol gebruiken om je handen extra schoon te krijgen.

Je adem inhouden

Er gaat rondt dat als je je adem kan inhouden voor langer dan 10 seconde, dat je dan COVID-19 vrij bent. Dit is wederom niet waar. COVID-19 heeft op elk mens een ander effect. Sommige mensen hebben nauwelijks ademhalingsproblemen, terwijl dit bij andere kritieke situaties oplevert. Deze simpele test laat dus niet zien of je wel of geen corona hebt.

Laat je altijd testen

Als je denkt dat je corona hebt, wacht dan niet af en laat je altijd testen op een geschikte locatie in Hardenberg. Wanneer je op de testuitslag van de locatie wacht, isoleer je dan totdat je zeker weet dat je negatief getest bent.

Scroll naar top