Commerciële bedrijven die COVID-19 testen in Hardenberg op locatie doen

Commerciële bedrijven die COVID-19 testen in Hardenberg op locatie doen

Er zijn steeds meer commerciële bedrijven die ook coronatesten in Hardenberg op verschillende locaties doen. Wat zijn deze bedrijven en waarom doen zij deze testen?

Een gat in de markt

Coronatesten zijn tegenwoordig onwijs populair. Logisch ook, want iedereen moet getest worden. Als je symptomen hebt, dan moet je getest worden. Als je in contact bent geweest met iemand die later corona blijkt te hebben, ook dan moet je je laten testen om te kijken of jij nu ook COVID-19 hebt. Daarnaast moet je een negatieve coronatest laten zien als je met het vliegtuig naar het buitenland gaat.

Er zijn heel veel GGD-locaties

Maar deze locaties zijn niet overal. Woon je in een wat afgelegener gebied? Dan is er misschien geen GGD-testlocatie in Hardenberg bij jou in de buurt. Commerciële bedrijven hebben deze plekken gelokaliseerd en zijn daar gaan zitten met hun testen.

Sommige bedrijven doen testen vanuit huis

Ook kun je tegenwoordig bij sommige bedrijven de COVID-19 pcr-test vanuit huis doen. Vaak kost dit wel meer geld dan naar een locatie toegaan. Toch kan dit veel voordelen hebben. Bijvoorbeeld als je slecht ter been bent of geen manier van transport hebt naar een testlocatie bij jou in de buurt.

Sommige bedrijven doen testen vanuit huis

Bedrijven laten hun medewerkers in één keer testen

Ook laten sommige bedrijven hun medewerkers testen op COVID-19. Dit is erg belangrijk om verspreiding binnen het bedrijf voor te zijn. Je kunt niet alle medewerkers zonder enige reden zomaar naar de GGD sturen. In sommige gevallen zal je een privébedrijf moeten inschakelen, zodat zij de testen voor jou kunnen doen. Je kunt je medewerkers allemaal zelf langs laten sturen, maar sommige commerciële bedrijven komen ook bij jou bedrijf langs. Dit is een handige manier om jouw medewerkers in één keer op COVID-19 te laten testen op jouw locatie in Hardenberg.

Let altijd op de kosten

Commerciële bedrijven zijn daar om winst te maken, dus vaak kosten de verschillende testen die zijn doen ook geld. Hoeveel zo’n test kost, kan best nog wel eens verschillen per bedrijf, maar ook per type test. Sommige testen duren langer en zijn meer werk, waardoor ze ook duurder zullen zijn. Zo is de PCR-test vaak duurder dan de snel-test.

Wanneer komen de resultaten?

Het verschilt per bedrijf wanneer de resultaten van jouw COVID-19 test vrijkomen. Sommige bedrijven doen dit al binnen 24 uur terwijl andere bedrijven zichzelf tot 72 uur geven om de resultaten met jou te delen. Bedenk dus van tevoren wat handig voor jou is en check hoelang het duurt, voordat je met een commercieel bedrijf in zee gaat.

Scroll naar top