sneltest, coronatest of pcr test doen in de nieuwe haven

Sneltest doen in de nieuwe haven

Er zijn steeds meer mensen die beseffen hoe belangrijk het is dat iedereen de mogelijkheid heeft om een coronatest of een sneltest te doen in Nieuwe Haven te doen. Dat is erg belangrijk aangezien je er door een coronatest te doen achter kunt komen of je besmet bent. Wanneer uit de test blijkt dat je besmet bent, is het belangrijk om direct in quarantaine te gaan. Je bent dan in staat om anderen te besmetten en daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Teststraat

Als je een coronatest, PCR test of sneltest wilt gaan doen, moet je op zoek gaan naar een teststraat bij jou in de buurt van Nieuwe Haven. Dat is het meest handig aangezien je daardoor niet zo ver hoeft te rijden voor de coronatest. Als je bijvoorbeeld in de nieuwe haven woont, kun je je laten testen in de teststraat in Hardenberg. Het is wel belangrijk om goed te weten wat voor soort teststraten er nog meer zijn. Je zult zelf uit moeten zoeken welke teststraat het best bij jou past. In principe kun je je prima laten testen bij beide, maar veel mensen hebben toch een voorkeur. 

Welke teststraat kies je in Nieuwe Haven?

Er zijn naast de commerciële teststraat in Hardenberg ook nog een aantal andere teststraten die je met de auto kunt bereiken vanuit de nieuwe haven. Daarom is het belangrijk om goed de verschillen tussen beide soorten teststraten te kennen. Op die manier zorg je er voor dat je de teststraat kiest die het best bij jouw wensen aansluit. De eisen die een persoon aan de teststraat stelt, zijn erg verschillend. Daarom is er niet één soort teststraat die beter is dan de andere. Het is maar net op welk punt je let. 

GGD of commercieel?

Er zijn verschillende soorten teststraten. Je kunt kiezen voor een commerciële teststraat of een teststraat van de GGD. Tussen deze twee soorten teststraten zitten een aantal verschillen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je bij de GGD te laten testen zonder dat je klachten hebt. Dat komt doordat de GGD op die manier wil voorkomen dat te veel mensen zonder klachten zich laten testen waardoor het te druk wordt. Dit zou er voor kunnen zorgen dat er te weinig testcapaciteit overblijft om iedereen die klachten heeft te testen. Om dit te voorkomen heeft de GGD er voor gekozen om alleen mensen met klachten te testen.

Sneltest, PCR Test of Coronatest afnemen in Nieuwe Haven

Naast het feit dat je zonder klachten geen coronatest kunt doen bij de GGD, zijn er nog meer verschillen. Zo kun je bij een commerciële teststraat een pcr test coronatest of sneltest doen terwijl dit bij de GGD niet kan. Een sneltest is een soort coronatest waarbij de uitslag veel sneller bekend is dan bij de testmethode die de GGD gebruikt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over naar welke teststraat je gaat. De uitslag van een sneltest bij een commerciële teststraat is na zo’n 15 minuten bekend. Even ter vergelijking, bij de GGD zijn gevallen bekend van mensen die 48 uur lang op de uitslag van een coronatest moesten wachten. 

Scroll naar top